Selecteer een pagina

Door energiescan is Gelre dierenartsen ook over op led verlichting

,

Ook Gelre dierenartsen was op zoek naar energiezuinige oplossingen. Door een actie van ons met een verlichtingenergiescan hebben wij inzichtelijk mogen maken wat zij aan verlichtingsenergie verbruiken en wat daar op bespaard kan worden. In het rapport komt naar voren dat ze gemiddeld over alle 3 de filialen per jaar :

54.568 kWh verbruiken aan verlichting en als ze overgaan op led verlichting ongeveer een verbruik hebben van 19.767 kWh. Dat is een besparing van 34.801 kWh per jaar. Dat scheelt ze met hun energietarief ong. € 5600,00 per jaar. De terugverdientijd is ook ongeveer een 2,5 jaar op de 3 filialen. De keuze was daarom niet moeilijk en hebben we in samenwerking met hun eigen installateur het traject uitgezet om hun installateur te laten zien hoe ze de armaturen moeten aanpassen om maximaal rendement te halen uit de besparing. Een voorbeeld is om uit alle tl bakken de voorschakel apparaten te halen omdat die bijna hetzelfde verbruik hebben als de led-tl lamp zelf.

Al met al een hele tijdrovende klus die zeker de moeite waard is geweest. Zo hebben we per ruimte bekeken of het een sfeer- of functionele ruimte is en daar de verlichting op aangepast. Zo wordt de sfeer niet beïnvloed zoals de entree.

Dankzij dit begin mogen we tevens in het nieuwe jaar de volgende fase doen. We zijn hier ontzettend blij mee….

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 december 2014