Selecteer een pagina

Android en Led hebben zo op het eerste gezicht weinig met elkaar van doen.

Dat dachten wij in eerste instantie ook totdat wij afgelopen week bij twee opdrachtgevers de vraag kregen om na te denken over bijzondere toepassingen binnen hun bedrijfsvoering.

De eerste opdrachtgever ontwikkelt en beheert sportfaciliteiten en hij kwam met een heel gerichte vraag. Hoe kan ik mijn onderhoudsteam in de avonduren veilig laten werken op onze sportvelden?

Zij willen tijdens het onderhoud niet alle buitenverlichting gebruiken. Er kan steeds maar aan een bepaald gedeelte van veld gewerkt worden en dan is het zonde om alle velden te verlichten. De conventionele besturing van de verlichting is overigens ook redelijk omslachtig en er is een streng sleutelbeleid binnen de faciliteiten: Niet iedereen kan bij het bedieningspaneel van verlichting komen.

De oplossing die wij  gaan aandragen bestaat uit twee delen. Doordat de onderhoudsmedewerkers beschikken over een Smartphone is hij herkenbaar en dus ook gemachtigd om op de velden te werken. Het tweede deel heeft te maken met de specifieke kenmerken van LED-verlichting. De elektronica binnen de armaturen kan worden benut om die delen van het terrein te verlichten waar op dat moment gewerkt wordt. De medewerker kan met zijn telefoon de relevante armaturen aansturen en na afronding van de werkzaamheden de gehele verlichting simpel doven.

Bij een relatie van ons die op diverse locaties kwekerijen bezit, ontstaat de behoefte om op afstand de groeiverlichting te kunnen regelen. De kassen bevinden zich in Nederland en Duitsland en normaal gesproken dient men dan naar de diverse plekken te rijden om de verlichting af te stemmen op de lokale behoefte. De oplossing met de Android Smartphone gaan we ook hier aandragen. Zo ontstaat de mogelijkheid om vanuit ongeacht welke plek de verlichting op alle locaties te beheersen. Deze ondernemer kan straks bij veranderende weersomstandigheden of een specifieke behoefte aan licht per direct en vanuit zijn luie stoel de verlichting optimaliseren.

Zodra deze twee projecten gerealiseerd zijn zullen wij middels een film de toepassingen verder “belichten”.