Selecteer een pagina

Karwei Eibergen….BEDANKT!!!!

LDR-lighting is regelmatig op zoek naar test locatie om net ontwikkelde lampen te mogen testen. Wij hebben een vervanger gemaakt voor de 150W gasontladingslampen. Maar we hadden een locatie nodig waar dit goed getest kon worden. Een locatie waar veel mensen komen EN een duidelijke werkomgeving. Dit hebben wij bij Karwei Eibergen gevonden. Emile Weeber was erg enthousiast en wilde er graag aan meewerken. Vandaag was het eindelijk zover. Emile heeft zelf de nieuwe lamp opgehangen….Een 75 watt (E40 fitting) retrofit led lamp. Dit is een innovatief experiment om te kijken of onze 75Watt lamp hetzelfde of meer licht geeft dan een 150W gasontladingslamp (excl. verbruik voorschakelapparaat). De meetwaardes spreken voor zich.

[table id=13 /]

We zullen gedurende een aantal weken metingen verrichten om te kijken of de waardes blijven.

Wat is er nu zo innovatief aan deze 75Watt led lamp? Er zitten o.a. twee temperatuur sensoren in en een ventilator. De temperatuur wordt continu gemeten en wanneer de lamp warm wordt zal de ventilator aanschakelen en de lamp koelen. Het wordt namelijk vaak in de zomer bovenin het pand van Karwei Eibergen en vergelijkbare panden erg warm. De temperatuur kan wel oplopen tot 45 graden. Wanneer dit gebeurd en er is GEEN koeling aanwezig, zal de ledlamp erg warm worden en dit geinvloed de prestaties en levensduur van de ledlamp. We hopen dat met deze innovatie te kunnen oplossen. Tijd zal het leren of dit een goede ontwikkeling is of niet.
Daarnaast maken we gebruik van een modulaire lens die de stralingshoek kan bepalen. Je kunt de lens vervangen om te zorgen dat de lichtbundel breder wordt, maar minder intens of juist smaller wordt en meer intens met dus hogere Lux waardes op de locatie waar je het wilt hebben. Dit maakt deze lamp inzetbaar in meerdere omgevingen en toepassingen.

Ledlamp: 75W
Kleur: Warm wit of daglicht kleur
PF: 0.94
Lichtsterkte: 8000 lumen
CRI: >85
Lens: 60-90-120 graden. In deze situatie maken we gebruik van 90 graden.