Selecteer een pagina

We zijn al een aantal jaren samen met productontwikkelaars en software engineers druk om innovatieve producten te ontwikkelen en produceren. De producten zijn allemaal ontwikkeld om minder energie te gebruiken en het wooncomfort te verhogen. Wereldwijd neemt de consumptie van energie sterk toe. In de opkomende economieën stijgt het aantal huishoudens enorm en daarmee ook de behoefte aan energie voor onder andere licht en warmte. Helaas stijgen ook de kosten en dus de prijs voor een brandend lampje met de toegenomen vraag naar energie.

Op 26 november aanstaande wordt het startschot gegeven voor de internationale crowdfunding om onze slimme led op grote schaal te kunnen gaan produceren.

Hoe werkt de slimme LED.

Dat een Led lamp een elektronisch apparaatje is, is al langer bekend. Maar weinigen weten dat je dankzij die elektronica ook allerlei specifieke en besparende functies kunt inzetten. Zo is er aan de nieuwe lampen van ons een printplaatje toegevoegd. Deze LED met printplaat geeft ongekende mogelijkheden om efficiënter en met minder energie de juiste verlichting te hebben. Door de mogelijkheden van WIFI te gebruiken kun je eenvoudig met je smartphone regelen welke lampen er branden en op welk tijdstip (zelfs een agenda timer functie zit in de smartphone software geintegreerd). Ook de lichtsterkte kan worden aangepast. Bij LED verlichting betekent een gedimde lamp ook een lager energieverbruik. Het energieverbruik van deze LED lamp wordt ook nog eens bijgehouden en inzichtelijk gemaakt via de smartphone app.
Buiten de slimme LED lamp hebben we ook een smartplug gemaakt. Dit is een universele wandcontact adapter, waarmee je ieder apparaat slim kunt maken. Elk apparaat dat u in deze smartplug stopt kunt u bedienen via uw smartphone. U kunt het apparaat aan/uit schakelen en via een website www.IFTTT.com handelingen laten verrichten, zoals via een tweet (wanneer u vertrekt van kantoor) uw koffiezet apparaat thuis laten aanschakelen. Via een lichtsensor uw rolluiken laten sluiten. Via een bewegingsmelder een bericht op uw smartphone krijgen, zodat u weet wanneer er iets achter in uw tuin gebeurd als u niet thuis bent. Hier zijn nog ontelbare voorbeelden van. Het kan in de toekomst voor veel meer toepassingen dan alleen deze voorbeelden worden ingezet. Te denken valt aan bewegingsmelders, alarmsystemen en de airconditioning.
Via de smartplug wordt ook het energieverbruik gemeten van het apparaat dat hierop aangesloten zit.

We moeten met z’n allen gaan meten!

Vanuit Brussel worden wij in de toekomst steeds meer gedwongen om ons energieverbruik te gaan meten en registreren. Bij bedrijven is dat al een actueel onderwerp maar ook binnen ons huishouden dienen wij zelf te gaan meten waar de energie naar to gaat. Zo kunnen we bepalen welke apparaten veel stroom verbruiken of te lang in gebruik zijn. Deze inzichten zullen uiteindelijk leiden tot een bewuster energie gebruik en lagere kosten! Nu is het mooie van de eerder vermelde smartplug dat zij met behulp van WIFI en de smartphone uitermate geschikt zijn om te registeren wat het verbruik aan stroom is. Helemaal klaar voor de toekomst dus!

Voor ons is 26 november de dag dat er met alle de ideeën en plannen naar buiten getreden mag worden. Dan ook kunnen geïnteresseerden deelnemen aan de crowdfunding om van de smart Led en SMARTPLUG een internationaal succes te maken. Kijk op http://www.kickstarter.com/projects/plugaway/909702674?token=ed3a591a voor verdere informatie.