Selecteer een pagina

Kerst (led) verlichting In Eibergen

,

Wandelend door de winkelstraten van Eibergen kan ik het niet laten om steeds naar boven te kijken, zeker in de avonduren.

Dat komt natuurlijk allemaal omdat wij namens de ondernemers van Eibergen de feestverlichting hebben mogen ontwerpen en leveren.

Ieder jaar weer was het een enorm tijdrovende klus om de bestaande verlichting weer geschikt te maken om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de winkelbeleving in de feestmaanden. Ruim 500 lampen zijn ieder jaar weer defect en vele handen zijn nodig om hier weer verlichting in te brengen.

Het straatbeeld wordt sterk bepaald door het karakter van de armaturen, dat wil men dan ook graag behouden. Helaas past niet ieder led lampje in het bestaande armatuur. In onze fabriek hebben wij daarom een nieuwe lamp ontwikkeld die ook nog eens een lange levensduur heeft. Eenvoudig hebben de vrijwilligers dit najaar de lampen vervangen. Voor het laatst: volgend jaar is het gewoon uitrollen en ophangen, deze lampen gaan jaren mee.

Een andere reden om tot vervanging over te gaan is het feit dat conventionele verlichting zeer veel stroom vraagt. Voor het centrum van Eibergen is dat bijna 30.000 Watt. De nieuwe verlichting heeft een vermogen van 1 watt per lamp, de vervangen lampen waren 10 watt. Zoals je buiten kunt zien, brand de 1 watt led verlichting zelfs feller. Uiteindelijk is er een besparing van 25.000 Watt.

De bijna 3000 nieuwe led lampen hebben een terugverdientijd van amper 3 jaar (bij continu gebruik). Als je ook nog de kosten voor het vervangen van de defecte oude lampen mee telt, is de terugverdientijd waarschijnlijk nog geen twee jaar bij continu gebruik.

Zo zit Eibergen er voor de komende jaren weer warmpjes bij.

Ingang1 Eibergen kerstverlichting Marktplein Eibergen kerstverlichting Uitgang1 Eibergen kerstverlichting

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 december 2014

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.